• Coaching

Coachen is iemands potentiële kwaliteiten vrijmaken zodat hij zo goed mogelijk presteert. Het is geen onderwijzen, maar het leren bevorderen. Niet sturen, duwen en vanuit een torentje vertellen hoe het moet, maar stimuleren, uitdagen en het vuurtje aanmaken.

Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij het doel is om effectiever te worden door bewustwording en persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en het ontdekken, ontwikkelen en toepassen van je eigen mogelijkheden en/of talenten.

Essentieel voor het succes van coaching is dat jij als coachee je eigen verantwoordelijkheid voor je ontwikkelpad pakt. Zo worden inzichten als eigen ervaren. Dit eigenaarschap bevordert het gevoel dat je zelf de regie voert over je eigen leven. Hierdoor word je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen versterkt.

Als coach help ik je op een onvoorwaardelijke manier naar jezelf te kijken. Contact te maken met wie je in de kern bent, dichter bij jezelf te komen en te werken vanuit je eigen vermogen. Niet op een zweverige manier, want daar ben ik niet van. Wel op een manier die je uitdaagt je blik te verbreden om nieuwe paden en kansen te ontdekken. Jezelf als het ware opnieuw uitvinden.

Een coachingstraject is succesvol als er een klik is tussen de coachee en de coach. Om die reden starten we met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek waarna je kunt bepalen of de klik er inderdaad is. Zo ja, dan gaat het coachingstraject van start.