Stress als superpower

De kans is groot dat je een ongezonde stressmindset hebt. Stress heeft namelijk een beroerde reputatie. En hoe je over stress denkt, bepaalt je mentale én fysieke reactie. Stress als negatief zien, maakt het slecht voor je. 

Andersom zit je lekkerder in je vel met een gezonde stressmindset. Je kunt stress activeren en deactiveren. Activeren helpt je presteren en doelen bereiken. Deactiveren ontspannen en herstellen. Met het individuele coachingsprogramma ‘Stress als superpower’ word je stress de baas. Meld je aan en maak van stress je bondgenoot. 

 

Wat ga je doen? 

Op een tropisch eiland ga je wespennesten kalmeren, over lava springen en kristallen kapot gooien. Allemaal in een virtual reality omgeving, terwijl een ECG sensor je hartritme meet. Zo zie je realtime welk effect je gedrag heeft en je speelt letterlijk met je eigen stresssysteem. Persoonlijker wordt het niet. 

Dit doe je allemaal onder begeleiding van onze gecertificeerde specialist. Samen met de specialist (coach) vertaal je wat je hebt geleerd over je stresssysteem naar de praktijk. Super handig. Iets waar je in je echte omgeving dagelijks wat aan hebt.

 

Waar kan deze vorm van coaching je bij helpen?

Stresscoaching in VR is een luchtige manier om in een veilige omgeving te leren en experimenteren. Onderzoek wijst uit dat het naast leuker ook tot wel 4x sneller resultaat heeft. De onderwerpen waar je mee aan de slag kunt zijn:

  • Stressgerelateerde klachten
  • Studiestress
  • Perfectionisme
  • Performance
  • Vergroten van zelfvertrouwen
  • Gedragsverandering 
  • En meer…

 

Wat levert Stress als superpower je op?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Voor de positieve effecten van stresscoaching kun je denken aan:

Meer…

Veerkracht, energie, vitaliteit, gezondheid, zelfvertrouwen, creativiteit, balans en rust. Maar ook makkelijker leren, grenzen stellen en sneller herstellen zijn fijne effecten.

Minder

Stress, spanning, onzekerheid, slapeloosheid, piekeren, nervositeit en gehaast gevoel. 

En tot slot…

Over het geheel leer je hoe je stress activeert en deactiveert. Focussen en ontspannen. Je begrijpt steeds beter wat stress je probeert te vertellen en krijgt grip op wat je overkomt.

 

Hoe ziet een traject eruit?

Het individuele coachingstraject Stress als superpower duurt 8 weken. In die 8 weken heb je 5 sessies, die bestaan uit ca. 40 minuten in game en 20 minuten voor- en nabespreken. 

Tussen de sessies zit steeds 2 weken. Zo kun je in je echte omgeving eigen maken wat je in Virtual Reality hebt geleerd.

Als je sneller wilt, meer tijd wilt, extra sessies en/of gesprekken wilt, dat is bespreekbaar. Neem contact op om je wensen te bespreken.

 

Wat kost het?  

Het verkrijgen van deze superpower kost € 875. Maatwerk afspraken zijn altijd mogelijk dus neem vooral contact met ons op om jouw specifieke vraag te bespreken. 

 

Toch liever in een groep?

Afhankelijk van je behoefte kan dat. In ons aanbod vind je een 3-daagse training 'Lekker gestrest'. In deze training werken we ook met VR, maar dit is dan een klein onderdeel van een bredere kijk op jouw persoonlijke stresssysteem. 

"Het was heel spannend en interessant. Tijdens de VR voelde ik echt een sensatie in de zin van dat ik mij echt in die wereld bevond. Het was een hele bijzondere en ook een hele leuke ervaring."
Remy KPN Klantexpert