Outplacement 2.0

Er hangt verandering in de lucht. Een reorganisatie of kleinere verandering. Hoe dan ook, er zijn collega’s die gedwongen de organisatie zullen moeten verlaten. Dat is nooit leuk. Maak het niet nog erger door een eenzaam, inspiratieloos en standaard outplacement traject aan te bieden. Gun jouw vertrekkers een traject met een positieve insteek, verrassende twists én geweldige resultaten. Zo verlaten de medewerkers jouw organisatie met een positief beeld! 

Outplacement 2.0 is bedoeld voor medewerkers die de blik op de toekomst willen richten. We leggen de focus niet bij rouwverwerking, maar bij het omgaan met verandering. Patronen doorbreken, het omarmen van verandering en het opnieuw uitvinden van jezelf, de 2.0 versie. Uiteraard komen ook alle andere onderwerpen rond het vinden van een nieuwe baan aan bod, maar dan op een verrassende, vernieuwende en vooral positieve manier. Wij maken veranderen leuk!

 

Outplacement 2.0 in 't kort

  • Vijf geheel verzorgde trainingsdagen op een fantastische locatie.  
  • Verrassende en vernieuwende activiteiten die erop gericht zijn om op een andere manier na te denken over jezelf en de toekomst.  
  • Vijf individuele coachingsgesprekken na afloop van de trainingsdagen om je te helpen bij het voorbereiden van sollicitaties of de eerste stappen als zelfstandige. 
  • Een hechte groep deelnemers die met elkaar werken aan resultaten om trots op te zijn.  
  • Veel persoonlijke aandacht met 2 trainers voor een groep van maximaal 15 deelnemers. 
  • Exclusieve en levenslange toegang tot onze Helden Community waar je contact hebt met (oud)deelnemers en al onze coaches. Ook plaatsen wij daar regelmatig nieuwe, interessante content. 

 

Wat is het doel van de training?  

Na de training heeft de medewerker alles in huis om een nieuwe baan te vinden. Hij/zij heeft meer zelfvertrouwen, een helder plan en de relevante sollicitatie skills om kansen in te kunnen koppen. Na afloop van de trainingsdagen ‘jobcoachen’ wij de deelnemers met 5 individuele coachingsessies naar een nieuwe werkomgeving.

Wat is het? 

Een intensief groepsprogramma, waarbij resultaatgericht werken naar een nieuwe werkomgeving gecombineerd wordt met fun, veel buiten zijn en bewegen, goede gesprekken en dat alles uitstekend verzorgd. De aanleiding voor een outplacement traject is meestal geen feest, dus we gaan voor een actieve, luchtige en doelgerichte aanpak. We gaan leren, ervaren en spelen. Inzichten worden gekoppeld aan doelen en acties waarmee we de voortgang er goed inhouden en snel tot succeservaringen komen. Zo werken we samen aan resultaten om trots op te zijn. 

 

Waar loop je mee weg?

✔️ Een helder zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en een plan voor de toekomst. 

✔️ Inzicht in hoe persoonlijke verandering werkt.   

✔️ Tools en skills om effectief de arbeidsmarkt te bestormen.  

✔️ 5 dates met een jobcoach om sollicitaties maximaal voor te bereiden. 

✔️ Bakken met goede energie, focus en nieuwe ideeën.  

✔️ Een nieuw, divers en relevant netwerk. 

 

Het programma  

Een intensief en luchtig programma bestaande uit een 2-daagse training, 3 losse trainingsdagen en 5 aansluitende coachingsgesprekken met als doel het vinden van nieuw werk. Wat ga je precies doen?  

Blok 1 (2-daagse training inclusief overnachting - Omgaan met verandering

De eerste dag gaat over verandering. Van kleine, persoonlijke veranderingen tot out-of-control veranderingen die alles doen schudden. Er is ruimte om verhalen te delen en met behulp van verrassende opdrachten samen op zoek te gaan naar hoe (gedrags)verandering werkt. Dag 1 is inclusief een ontspannen avondprogramma om elkaar beter te leren kennen. De tweede dag gaat over zelfzorg en vitaliteit. Verandering en persoonlijke groei werkt het beste op een stevige ondergrond. Na een stevig ontbijt gaan we actief aan de slag met vitaliteit, grenzen stellen, zelfvertrouwen en persoonlijke kracht. De deelnemer gaat naar huis met een rugzak vol inzichten, praktische opdrachten om thuis het geleerde toe te passen en mooie ervaringen uit dit eerste blok.  

Blok 2  (3-daagse training zonder overnachting) - Aan de slag

Dag 1: Zelfonderzoek 

Deze dag staat in het teken van zelfonderzoek. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je? We verzamelen alle elementen die nodig zijn om een helder verhaal te bouwen. Hierbij maken we gebruik van testen, vragenlijsten en opdrachten, maar ook verschillende spelvormen, bewegingsvormen en buitenactiviteiten. Op die manier leer je op verschillende manieren over jezelf.  

Dag 2: Persoonlijke marketing 

We gebruiken de input van het zelfonderzoek om een helder verhaal neer te zetten. Hiervoor gebruiken we verschillende vormen waaronder audio en video. Dit zorgt altijd voor leuke en verrassende resultaten. De middag wordt besteed aan het CV, social media profielen en we duiken in het Jobdigger systeem voor de ins & outs van vacature search. 

Dag 3: Leren solliciteren en Meet & Greets met recruiters

Vandaag krijgen we gasten. Maar eerst werken we aan de laatste thema’s: overbrengen van je motivatie, netwerken, lastige vragen en persoonlijke presentatie. Ready? Set? We ronden de dag af met een Meet & Greet. Onze gasten zijn recruiters van verschillende bureaus. Daarmee kun je alles wat je hebt geleerd in de praktijk brengen en direct feedback ontvangen. We ronden de dag af met een gezellige borrel.  

De periode die volgt is voor iedereen verschillend. De een heeft de aanbiedingen al binnen voor het einde van de training, de ander moet nog aan de slag om de eerste gesprekken geregeld te krijgen. Om deze reden is de afronding van het programma maatwerk.

Iedere deelnemer krijgt 5 individuele coachingsgesprekken van een uur. Deze kunnen ingezet worden op het moment dat het zinvol is. Denk aan het voorbereiden van een motivatiebrief of een sollicitatiegesprek, het bespreken van een goede aanpak voor onderhandeling of het begeleiden van de eerste stappen in ondernemerschap.  

 

Waaraan herken je een Potentiality training? 

Zoals altijd bij ons wordt hard werken afgewisseld met actie, plezier en spelen. Onderzoek heeft aangetoond dat spelen een hele rits aan positieve effecten heeft waaronder verhoogde creativiteit, nieuwsgierigheid en happiness, dus dit is een vast onderdeel in al onze programma's. Door de dagen heen zorgen we voor voldoende mentale en fysieke prikkels om de energielevels en creativiteit maximaal te houden. Alle zintuigen worden geprikkeld, geen mogelijkheid laten we onbenut. Is er behoefte aan individuele aandacht dan hoeft de deelnemer het alleen maar te vragen. Voor, tijdens en na de training is er 1-op-1 tijd met de coaches mogelijk voor de persoonlijke vertaalslag. Tot slot krijg je toegang tot een besloten online omgeving. 

 

Trainingsdagen en locatie Outplacement 2.0

Het programma start iedere maand. Op onze agenda vind je de eerstvolgende edities en de locaties. De trainingsdagen lopen van 09.00 tot 17.00 uur (muv dag 1). 

 

Kosten

Outplacement 2.0 kost € 2995 ex BTW per deelnemer. Deze prijs is exclusief het eventueel bij te boeken overnachtingsarrangement tussen dag 1 en 2. 

 

Wie zijn de trainers?

Leer Petra kennen

Leer Marilou kennen 

 

Enthousiast?

We hadden niet anders verwacht! Maar misschien heb je nog wat vragen? Of vraag je je af of deze training geschikt is voor jullie medewerkers? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.