Lekker Gestrest

Stress kan heel gezond en nuttig zijn, mits je er goed mee om leert gaan. Dit begint bij het ontdekken hoe je eigen stresssysteem werkt. Dat is heel persoonlijk. Dankzij stress kun je scherper, effectiever en zelfs gezonder worden. Het is dan wel belangrijk dat je weet hoe je stress en ontspanning goed kunt afwisselen en daar controle over hebt.

De kans is groot dat je een ongezonde stress mindset hebt. In de media wordt ons aangepraat dat stress slecht voor je is. Dat is een halve waarheid. Ja, je kunt letterlijk ziek worden van stress. En, tegelijk is stress ook goed voor je. Korte stress geeft energie en focus en laat je zien wat belangrijk voor je is. Creëer een gezonde balans. Schrijf je in voor ‘Lekker Gestrest’ en laat stress in je voordeel werken.   

Je hoeft geen last te hebben van stress om er beter in te willen worden. Hoe werkt stress? Waar helpt het je wel? Waar niet? We maken patronen inzichtelijk en geven je de tools om ermee te doen wat nodig is. 

In onze stress trainingen en stress coaching werken we met Virtual Reality. In VR ervaar je levensecht wat stress met je doet. Deze ervaringen leveren waardevolle inzichten op. Door te spelen met stress kun ervoor zorgen dat stress voor je gaat werken in plaats van tegen je.  

Lekker Gestrest in 't kort    

  • Een training met een perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. Je leert stress, jouw stresssysteem en je patronen in je voordeel te laten werken.  
  • Drie geheel verzorgde trainingsdagen op een heerlijk ontspannen locatie.  
  • Verrassende activiteiten en ervaringen die inzichten opleveren die je altijd bij zullen blijven.   
  • Veel persoonlijke aandacht met 2 trainers op een groep van maximaal 8 deelnemers.
  • Tools en handvatten om na de training steeds handiger te blijven worden met stress.    
  • Je hebt exclusieve en levenslange toegang tot onze Helden Community.  

 

Wat kan ik verwachten? 

In ‘Lekker Gestrest’ gaan we op een ontspannen manier stress onderzoeken. Je ontdekt hoe stress werkt, wat het voor jou betekent en wat jouw stressoren zijn. Stapje voor stapje werk je aan een gezondere stress mindset. Je leert hoe je het vuur in jezelf aanwakkert (korte stress) én hoe je die ongemerkt smeulende veenbrand blust (lange stress). Goed omgaan met stress zet je klaar om optimaal te presteren en zorgt voor dat lekkere vitale gevoel. 

We zoomen in op wat jouw stress je probeert te vertellen. Hoe beter je begrijpt wat belangrijk voor je is, hoe beter je keuzes kunt maken en grenzen aan kunt geven. “Nee” is een prima antwoord. Zeker als je daarmee “Ja” zegt tegen wat jij belangrijk vindt. Zo kun je bepalen welk gedrag en/of welke patronen je helpen, en welke niet (meer). Je vergroot je persoonlijke effectiviteit en staat zelfverzekerd in het leven. 

In drie dagen lukt het ons niet om je te helpen al je doelen te bereiken. Exact daarom leer je hoe je doelen haalbaar maakt en hoe je gemotiveerd blijft. Je oefent met het aanzetten van je focus en het kanaliseren van je stress. Met het ‘lekker gestrest’ stappenplan en je persoonlijke stress manifest, ben jij helemaal klaar om te gaan voor wat jij wilt bereiken.  

 

Waar loop je mee weg?  

✔️ Een nieuwe (stress) mindset voor een gezonder, energieker en te gek leven.  

✔️ Kennis over stress, je stresssysteem, mindset en patronen. 

✔️ Toffe Virtual Reality ervaringen en activiteiten die jouw stressreactie en patronen blootleggen 

✔️ Inzicht in jouw belangrijkste stressoren en waar ze vandaag komen.  

✔️ Een stappenplan, je eigen stressmanifest en kennis van de knoppen waar je aan kunt draaien om handiger te worden met stress.

✔️ Een nieuw, divers en relevant netwerk in onze Helden Community.  

 

Het programma    

Je gaat deelnemen aan een leuk en impactvol programma van 3 trainingsdagen, waarbij leren en beleven continu worden afgewisseld. Wat ga je precies doen? 

Dag 1: Heden 

De eerste dag gaat over het herkennen en erkennen van je stress. We openen met een gesprek over welke rol stress heeft op dit moment in je leven. Op een speelse manier komen we steeds meer te weten over stress. In een Virtual Reality omgeving leer je wat stress met je doet. We koppelen de theorie direct aan je ervaring. Je leert hoe je voorkomt dat je slapende honden wakker maakt, hoe je olifanten temt en wat Einstein daar mee te maken heeft. Na dag 1 heb je ervaren waar jouw stress zit en hoe je ervoor kan kiezen om daar een positieve invloed op uit te oefenen. 

Dag 2: Verleden 

Op dag 2 gaan we op zoek naar de oorsprong van jouw stress. Waar komt het vandaan? Wat hebben je waarden, overtuigingen en achtergrond hiermee te maken? Door buiten in beweging te komen ga je voelen en ervaren wat jouw standaard reacties en patronen zijn. Begrijpen waar je stress vandaan komt, stelt je in staat patronen te ontleden. Je kunt ervoor kiezen je gedrag te veranderen en negatieve stress te verminderen. 

Dag 3: Toekomst 

Op de laatste dag gaan we terug de Virtual Reality wereld in en spelen met je eigen stresssysteem. Hoe activeer je stress? Hoe ontspan je? Het is je eerste stap om handiger te worden met stress in je dagelijkse leven. We werken deze dag naar een afronding toe waarbij je jouw persoonlijke stressmanifest schrijft. Een tool waarmee je ervoor zorgt dat je lekker gestrest door het leven gaat. Voor nu en in de toekomst! 

 

Waaraan herken je een Potentiality training?   

Zoals altijd bij ons wordt hard werken afgewisseld met actie, plezier en spelen. Onderzoek heeft aangetoond dat spelen een hele rits aan positieve effecten heeft waaronder verhoogde creativiteit, nieuwsgierigheid en happiness, dus dit is een vast onderdeel in al onze programma's. Door de dagen heen zorgen we voor voldoende mentale en fysieke prikkels om de energielevels en creativiteit maximaal te houden. Heb je behoefte aan individuele aandacht dan hoef je het alleen maar te vragen. Voor, tijdens en na de training is er 1-op-1 tijd met de coaches mogelijk voor de persoonlijke vertaalslag. Tot slot krijg je toegang tot een besloten online omgeving.   

 

 Duik jij samen met ons in de wereld van stress?  

Twijfel je nog? Plan dan een vrijblijvend gesprek met ons in. We helpen je graag om een goede afweging te maken of Lekker Gestrest een goede investering is voor jou.    

"Het waren leuke en intensieve dagen. Ik ga naar huis met ontzettend veel dingen waar ik echt mee aan de slag kan."
Vicente Salinas (CDE deelnemer) Supervisor