Spelen met stress

Je ervaart stress. Hoe dan ook. En dat is maar goed ook. Het helpt je concentreren, presteren en houdt je wakker en alert. Maar te veel, te vaak en/of te lang gestrest zijn, is niet goed voor je. Je kunt er letterlijk ziek van worden. Wil jij leren hoe je stress positief inzet? Hoe je de impact van negatieve effecten verminderd? Kortom: wil jij handig worden met stress? Schrijf je dan nu in en leer spelen met stress.

Spelen met stress is een training om handiger te worden met stress. Leren spelen met stress zorgt ervoor dat jij geen speelbal bent van jouw reactie op stress. Je leert stress beter te herkennen en er effectiever mee om te gaan.

Spelen met stress in 't kort   

Wat krijg je als je deelneemt aan de Spelen met stress?    

  • Deelname aan een kleinschalig en impactvol programma over het thema stress waarbij leren en beleven continue worden afgewisseld.  
  • Drie geheel verzorgde trainingsdagen op een fantastische locatie.   
  • Verrassende activiteiten om je te laten ontspannen, maar zeker ook inspannen. Alles erop gericht om je op een andere manier te laten leren.    
  • Veel persoonlijke aandacht met 2 trainers voor een groep van max 8 deelnemers.    
  • Exclusieve en levenslang toegang tot onze Helden Community waar je contact hebt met (oud)deelnemers, al onze coaches en waar wij regelmatig nieuwe, interessante content plaatsen.   

 

 Wat ga je doen? 

In  de training 'Spelen met stress’ duiken we in de theorie van stress. Je leert over de amygdala, hormonen en je vitaliteit. Maar ook over hoe je slapende honden niet wakker maakt, olifanten kan temmen en wat Einstein daar mee te maken heeft. In een indrukwekkende Virtual Reality game – waarin je tot wel 4x meer en sneller leert – maak je kennis met je stress systeem.  

Al die kennis en inzichten zijn leuk, maar we gaan ervoor zorgen dat je er ook écht wat mee kan. We gaan op zoek naar wat jouw stress betekent. Wat probeert stress jou te vertellen? Hoe beter je dat begrijpt, hoe gerichter je aan de juiste knoppen kunt draaien en met jouw stress aan de slag kunt.  

Waar loop je mee weg?  

✔️ Kennis over wat stress is en wat stress met je kan doen.  

✔️ Een beleving wat stress werkelijk met jou doet met behulp van Virtual Reality. 

✔️ Inzicht in jouw belangrijkste stressoren en waar deze vandaan komen. 

✔️ Inzicht in de knoppen waar jij aan kunt draaien om met jouw stress te kunnen spelen. 

✔️ Een nieuwe mindset voor een gezonder, energieker en te gek leven.  

✔️ Een nieuw, divers en relevant netwerk in onze Helden Community.  

 Het programma    

Je gaat deelnemen aan een leuk en impactvol programma bestaande uit 3 trainingsdagen waarbij leren en beleven continue worden afgewisseld. Wat ga je precies doen?   

Dag 1: Heden

Deze dag gaat over het herkennen en erkennen van jouw stress. Je leert over stress en gaat op onderzoek naar wat stress met jou doet. Je gaat stress direct ervaren met behulp van Virtual Reality om de theorie te kunnen koppelen aan jouw directe ervaring. Zo leer je niet alleen door kennis over stress te verzamelen, maar ervaar je ook fysiek wat het met jou doet.   

Dag 2: Verleden

De 2e dag gaan we op zoek naar de oorsprong van jouw stress. Waar komt het vandaan? Wat hebben je waarden, overtuigingen en achtergrond hiermee te maken? Door buiten in beweging te komen ga je voelen en ervaren wat jou standaard reacties en patronen zijn. Begrip over waar stress vandaan komt stelt je in staat patronen te ontleden, gedrag te veranderen en zo negatieve stress te verminderen.   

Dag 3: Toekomst

De laatste dag gaan we gamen met stress en oefenen met verschillende strategieën om stress te kanaliseren of te activeren. Deze ervaring, in combinatie met creatieve methoden voor het generen van verschillende ideeën, gebruiken we om inzichten te vertalen naar een plan om stress de baas te zijn. Voor nu en in de toekomst!   

Waaraan herken je een Potentiality training?   

Zoals altijd bij ons wordt hard werken afgewisseld met actie, plezier en spelen. Onderzoek heeft aangetoond dat spelen een hele rits aan positieve effecten heeft waaronder verhoogde creativiteit, nieuwsgierigheid en happiness, dus dit is een vast onderdeel in al onze programma's. Door de dagen heen zorgen we voor voldoende mentale en fysieke prikkels om de energielevels en creativiteit maximaal te houden. Heb je behoefte aan individuele aandacht dan hoef je het alleen maar te vragen. Voor, tijdens en na de training is er 1-op-1 tijd met de coaches mogelijk voor de persoonlijke vertaalslag. Tot slot krijg je toegang tot een besloten online omgeving.   

Praktische info 

De locatie 

 Een training over stress vraagt om een relaxte omgeving. Daarom hebben we gekozen voor Koetshuis De Toegang in Hazerswoude-dorp.    

Data training oktober 2022  

Donderdag 6 oktober 2022  

Donderdag 13 oktober 2022  

Donderdag 27 oktober 2022    

De trainers  

Leer Sebastiaan kennen 

  

 Leer Pam kennen 

 Duik jij samen met ons in de wereld van stress?  

Twijfel je nog? Plan dan een vrijblijvend gesprek met ons in. We helpen je graag om een goede afweging te maken of Spelen met stress een goede investering is voor jou.    

Praktische info
Icon Zoeterwoude
Icon 6, 13 en 27 oktober 2022
Icon 3 dagen
Icon min 6 - max 8
Icon € 1495
"Het was heel spannend en interessant. Tijdens de VR voelde ik echt een sensatie in de zin van dat ik mij echt in die wereld bevond. Het was een hele bijzondere en ook een hele leuke ervaring."
Remy KPN Klantexpert