Leiderschapscoaching

Leiderschap begint bij zelf leiderschap. 'Facing your shit' om op authentieke wijze van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Want je weet uit eigen ervaring welke leiders van betekenis zijn. 'Echte' leiders. Open, eerlijk en zonder bullshit. En dat vraagt lef. Ga jij het aan?  

Allereerst dit. Wij gaan jou niet vertellen hoe jij je hut moet runnen. We gaan je ook niet vertellen hoe je mensen moet veranderen. En we gaan je ook niet leren hoe je mensen motiveert... 

Ben je er nog?  

Mooi!  

Wat doen jullie dan wel? 

We werken samen met jou om het leiderschapspotentieel wat je in je hebt maximaal te benutten. Wij geloven dat leiderschap gaat over wat jij te geven hebt aan anderen. Vertrouwen, ondersteuning, het zijn van een sparringspartner, coach, aanjager en een schouder als het even niet lukt. Wij geloven niet dat mensen veranderd of gemotiveerd kunnen worden. Dat kunnen ze alleen zelf. Een goede leidinggevende stimuleert, geeft richting, stelt grenzen, ondersteunt, enthousiasmeert en geeft ruimte en (zelf)vertrouwen. Net als een ouder aan een kind.  

“On various occasions Petra helped me to gain insight on tensions in the organisation as well as on individual level. She has a very precise intuition for the political context of transformation and knows how to empower people to make the best use of their position, status and influence. She has a clear understanding of the do’s and don’ts of (personal) leadership as well as my duties and possibilities as a coach. Next to that, she is a lot of fun and a warm, lovely person to work with."
Miriam Luijken Agile Transformation Coach

Waar gaan we het over hebben?  

Je gaat jezelf aankijken. De lichte en de duistere kant. Waar je gelukkig van wordt en waar je gek van wordt. Waar je jezelf saboteert en waar je van gaat vliegen. Onderwerpen als kwetsbaarheid, vertrouwen en controle loslaten. Op je bek durven gaan en dat anderen ook gunnen. Samen leren, samen groeien en samen succesvol zijn. Dit alles vraagt dat je open staat voor verandering, vernieuwing, echt kijken in de spiegel en echt kijken naar je mensen. 

Wat mag je van ons verwachten?  

Brutal honesty. Dat wil je, want anders was je een paar alinea's geleden al afgehaakt. Wij luisteren naar je, dagen je uit met nieuwe perspectieven, helpen je met het structureren van je gedachten en om chocola te maken van wat je zegt. We vertellen je niet hoe jij je werk moet uitvoeren, dat weet je prima zelf. Je zit tenslotte niet voor niets op de plek waar je nu zit. En heb je geen idee hoe je je werk moet uitvoeren, dan heb je meer aan een mentor die weet hoe het is om op jouw stoel te zitten. Wij onderzoeken samen waar het voor jou aan ontbreekt, wat wel of niet (meer) nodig is en helpen we je aan het (zelf)vertrouwen om de juiste keuzes te maken voor jou en je mensen. 

 

Waar wil je het over hebben? 

Onderwerpen bij leiderschapscoaching zijn bijvoorbeeld (waarbij het kan gaan over jezelf of over je team): 

  • Persoonlijke leiderschapsstijl 
  • Omgaan met verandering en weerstand 
  • Motiveren, beïnvloeden en overtuigen 
  • Ontwikkelen van mensen en delegeren  
  • Luisteren, aandacht en vertrouwen 
  • Betrokkenheid en verantwoordelijkheid 
  • Creëren van een omgeving waar mensen graag willen werken 
  • Hoe hou je het leuk voor jezelf?  
  • Maximaal benutten van je eigen potentieel 

De meeste coachingsvragen zijn te vangen in de onderwerpen hierboven. Die van jou niet? Geen probleem. Laat het ons weten en dan vertellen we je of wij iets met jouw vraag kunnen doen.  

   

Hoe ziet een traject eruit? 

Daar kunnen we kort over zijn. We kennen jou en je vraag nog niet dus geen idee hoe jouw traject eruit gaat zien. We hebben geen vooraf opgestelde pakketjes of wasstraat programma's. 

Als jij ons belt/mailt met jouw vraag plannen we samen een gratis kennismakingsgesprek in. In dat gesprek vertel jij ons alles wat je kwijt wilt over de reden voor coaching en daarna krijg je van ons een voorstel. Als we geen duidelijke inschatting kunnen geven, werken we met een coachings abonnement van 5 of 10 gespreksuren zodat de vraag zich tijdens de gesprekken kan ontwikkelen. Dit abonnement heeft geen geldigheidsduur, dus je kunt aankloppen wanneer je behoefte hebt aan een sparringpartner.  

"Confronterend en Compassievol! Soms voel je diep van binnen dat er een schakeltje stokt in de eigen machine. Met de hulp van Marilou, ontdekte ik in verschillende fases van mijn ontwikkeling (bij de Politie en gemeente Amsterdam), hoe ik zelf in staat was in deze machinekamer te stappen. Hierin anders te leren kijken, naar mezelf en de omgeving. Het opende nieuwe werelden. Door haar guiding ontstond de moed om volledig te staan, vertrouwen en transparant te delen welke verandering ik zie en in de praktijk wil vormgeven. Dankbaar voor de inspiratie!"
Jeroen Berndsen Vormgever van transformatie