Loopbaancoaching

Zit er meer in jou dan er nu uitkomt? Moet je jezelf naar je werk slepen? Leef je van vakantie naar vakantie? Je hebt maar 1 leven! Haal eruit wat er in zit. 

Bij Potentiality geloven we niet in standaard loopbaancoaching trajecten en quick fixes. Ben je niet bereid naar jezelf te kijken? Scroll maar weer door, dan zijn wij niet de meest geschikte partij voor jou. Wij gaan voor een positieve ontwikkeling in je loopbaan die je tot in je tenen voelt.

 

 

- Quote van een fan -

"Ik heb al een aantal loopbaancoaches 'versleten'. Na iedere traject ging het weer een tijdje goed waarna ik weer verviel in mijn gevoel van onvrede. Enorm frustrerend! De aanpak van Petra was echt anders. Onze gesprekken draaiden puur om mij. Niet wat de arbeidsmarkt vroeg, wat de beste loopbaanstap zou zijn of wat mijn droombaan was. Mijn CV bekeek ze in eerste instantie niet eens. We hadden echte gesprekken over pijn, gemis en verlangen. Ze bracht structuur in mijn gedachten, meer niet. Het antwoord had ik al, ik zag het alleen niet. Inmiddels heb ik een loopbaanswitch gemaakt en ik zit al geruime tijd uitstekend op mijn plek!"

Het gaat over jou!

Jouw pijn, jouw verlangen, jouw leven en jouw loopbaan. We gaan dus vooral praten. Wij luisteren, dagen je uit met nieuwe perspectieven, helpen je met het structureren van je gedachten en om chocola te maken van wat je zegt. We vertellen je niet hoe het moet, dat weet je prima zelf. We sparren met je om jouw ideeën over je loopbaan scherp te krijgen en helpen je aan het zelfvertrouwen om je eigen pad te kiezen.

- Quote van een fan -

"Toen ik op een belangrijk kruispunt in mijn loopbaan en leven stond heeft Petra mij uitzonderlijk goed begeleid bij het nemen van belangrijke besluiten. Petra is een uitstekend luisteraar en zeer bekwaam in ‘destilleren’ van de grote en belangrijke lessen en inzichten uit iemands loopbaan en/of levensverhaal. Ze creëert een context van vertrouwen, rust, respect en openheid, waarin ze de klant geen antwoorden voorschrijft, maar deze juist ondersteunt om zelf antwoorden en nieuwe mogelijkheden te identificeren.

Dit laatste maakt haar tot een uniek adviseur: ze reikt op het juiste moment het juiste stukje informatie aan –een lees tip, een reflectie, een oefening, een vraag– om de klant aan het denken te zetten, van perspectief te laten veranderen en nieuwe mogelijkheden te zien. Haar interventies zijn nauwkeurig gedoseerd en minimaal van karakter, maar zijn gericht op maximale impact om bij de klant een ommekeer in doen en denken te bewerkstelligen. In het traject dat ik recentelijk met Petra heb afgelegd zijn haar kennis en kwaliteiten als mens en professional van onschatbare waarde gebleken."

Even concreet; met wat voor soort vragen kun je terecht?

 • Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze optimaal inzetten in mijn werk?
 • Ik ben niet tevreden met mijn loopbaan, maar ik weet niet wat ik wil.
 • Ik vraag me af waar ik gelukkig van word.
 • Ik word te weinig uitgedaagd en vraag me af in welke richting mezelf te ontwikkelen.
 • 'Iets' houdt me tegen om de volgende stap te zetten.
 • Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
 • Ik wil weten wat voor soort werk of studie het beste bij me past.
 • Is ondernemerschap iets voor mij?
 • Ik ben altijd overal 'ingerold' en vraag me af wat nu werkelijk bij me past.
 • Hoe (her)vind ik de passie in mijn werk?
 • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging maar kan geen keuze maken.
 • Ik ben aan het solliciteren maar nog niet succesvol. Waar ligt het aan?
 • Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen in mijn loopbaan/carrière?

 

- Quote van een fan -

"Confronterend en compassievol! Soms voel je diep van binnen dat er een schakeltje stokt in de eigen machine. Met de hulp van Marilou, ontdekte ik in verschillende fases van mijn ontwikkeling (bij de Politie en gemeente Amsterdam), hoe ik zelf in staat was in deze machinekamer te stappen. Hierin anders te leren kijken, naar mezelf en de omgeving. Het opende nieuwe werelden. Door haar guiding ontstond de moed om volledig te staan, vertrouwen en transparant te delen welke verandering ik zie en in de praktijk wil vormgeven. Dankbaar voor de inspiratie!"

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?

Dat is van te voren niet te zeggen. Maar het begint met de keuze voor een loopbaancoach. Bij wie heb je een goed gevoel? Welke stijl past goed bij jou of bij wat je nodig hebt? De contouren van een traject ontstaan pas tijdens of na het kennismakingsgesprek. We komen dan met een passend voorstel.

O, en nog even iets over de prijzen. Zelf vinden wij het altijd ontzettend irritant als er op een website geen prijzen staan. Het is natuurlijk afhankelijk van wat je wilt maar ons uurtarief staat vast. € 135 euro ex BTW wanneer je werkgever betaald, €135 inc BTW voor particulieren. Trajecten zijn meestal tussen de 5 en 7 uren. You do the math! 

"De kennismaking voelde meteen goed, ik wist dat het een intensief maar waardevol traject zou worden. Het resultaat is dat ik niet alleen een baan aangenomen die precies in mijn groeipad ligt maar ook een grotere uitdaging is dan ik voorheen zou aangaan."
Patrick van Efferen Drupal developer & Yoga docent