Loopbaancoaching

Zit er meer in jou dan er nu uitkomt? Leef je van vakantie naar vakantie? Je hebt maar 1 leven. Haal eruit wat er in zit! 

Wij gaan voor een positieve ontwikkeling in je loopbaan die je tot in je tenen voelt. Ben je niet bereid naar jezelf te kijken? Scroll maar weer door, dan zijn er andere bureaus die veel geschikter zijn. Wij werken samen met jou aan een gezonde uitdaging en heldere, haalbare oplossingen. Op naar een te gek leven!

Het gaat over jou!

Jouw pijn, jouw verlangen, jouw leven en jouw loopbaan. Waar word je gelukkig van? Wat geeft jou bakken met energie? Waar raak je maar niet over uitgepraat? Wij luisteren, dagen je uit met nieuwe perspectieven, helpen je met het structureren van je gedachten en om chocola te maken van wat je zegt. We vertellen je niet wat je moet doen, dat weet je prima zelf. We sparren met je om jouw ideeën over je loopbaan scherp te krijgen, helpen je aan het zelfvertrouwen om je eigen pad te kiezen en samen werken we aan het gewenste resultaat.

"De kennismaking voelde meteen goed, ik wist dat het een intensief maar waardevol traject zou worden. Het resultaat is dat ik niet alleen een baan aangenomen die precies in mijn groeipad ligt maar ook een grotere uitdaging is dan ik voorheen zou aangaan."
Patrick van Efferen Drupal developer & Yoga docent

Met wat voor soort vragen kun je terecht?

"Ik zoek een nieuwe baan"
Mijn huidige baan levert me geen energie meer op. Ik blijf zitten omdat het comfortabel is, maar voel dat het tijd is voor wat anders. Wat gaat voor mij werken? Hetzelfde werk in een andere omgeving? Heel ander werk? Als zelfstandige mijn droom najagen? Help! Ik kan niet kiezen. Ik weet niet waar ik moet beginnen.

"Ik wil meer uit huidige baan halen"
Het bedrijf, de omgeving en collega’s waar ik (mee) werk zijn top. Ik mis wel uitdaging. Hoe kan ik groeien? Waar liggen mijn kwaliteiten? In welke richting zal ik mezelf ontwikkelen? Hoe kan ik stappen zetten? Ik wil er uit halen wat er in zit. Samen richting bepalen en mij op weg helpen is wat ik zoek.

"Ik wil meer plezier hebben in mijn werk"
Er zijn één of meerdere factoren die mijn werkplezier verstoren. Ik wil handvatten om daar mee aan de slag te gaan. Ik ervaar hoge werkdruk. Hoe kan ik beter omgaan met stress? Hoe verbeter ik de balans tussen werk en privé? Hoe zorg ik er voor dat ik weer blij wordt van mijn werk? Werk is meer dan een baan. Ik wil dat mijn werk beter aansluit op wie ik ben en wat ik belangrijk vindt.

De meeste coachingsvragen zijn te vangen in de drie hoofdvragen hierboven. Die van jou niet? Geen probleem. Laat het ons weten en dan vertellen we je of wij iets met jouw vraag kunnen doen. 

Wat levert loopbaancoaching je op?

Dat verschilt nogal. Hieronder een lijstje van de positieve effecten en resultaten van loopbaancoaching.

Meer…
Zelfvertrouwen, assertiviteit en energie. Goede ideeën, rendement uit je netwerk en plezier in je werk. Zelfinzicht op het gebied van waarden, kwaliteiten, valkuilen enz. Kennis van de arbeidsmarkt en het gevoel dat je met de ‘goede’ dingen bezig bent.

Minder…
Stress, het gevoel leeg te lopen en twijfel. Afwijzingen op jouw sollicitaties en dat vervelende gevoel dat je maar een beetje verder kabbelt.

En tot slot…
Een effectieve strategie naar een nieuwe baan en een strak zelfmarketing verhaal. Een goed CV en LinkedIn profiel en alle andere praktische zaken die nodig zijn om jouw toekomst qua werk goed vorm te geven.

 

"Door zijn oprechte interesse, het goed aanvoelen en observeren en door spot on vragen te stellen, weet Sebastiaan het onbewuste bewust te maken en heb ik mezelf kunnen verbeteren en versterken. Ik dank je wel hiervoor. Jij haalt het beste in de mensen naar boven."
- Coby Ducaneaux, Klantexpert

 

Hoe ziet een traject eruit?

Daar kunnen we kort over zijn. We kennen jou en je vraag nog niet dus geen idee hoe jouw traject eruit gaat zien. We hebben geen vooraf opgestelde pakketjes of wasstraat programma's.

Als jij ons belt/mailt met jouw vraag plannen we samen een gratis kennismakingsgesprek in. In dat gesprek vertel jij ons alles wat je kwijt wilt over de reden voor coaching en daarna krijg je van ons een voorstel. Als we geen duidelijke inschatting kunnen geven, werken we met een coachings abonnement van 5 of 10 gespreksuren zodat de vraag zich tijdens de gesprekken kan ontwikkelen. Dit abonnement heeft geen geldigheidsduur dus je kunt aankloppen wanneer je behoefte hebt aan een sparringpartner. 

Wat kost het?

Dat is afhankelijk van je vraag, maar daar kun je natuurlijk helemaal niets mee. Daarom geven je een richtlijn op basis van bovenstaande soorten vragen:

'Ik zoek een nieuwe baan.' Gemiddeld tussen de 5 en 8 gesprekken.

'Ik wil meer uit mijn huidige baan halen.' Gemiddeld tussen de 3 en 5 gesprekken.

'Ik wil meer plezier hebben in mijn werk.' Gemiddeld tussen de 4 en 6 gesprekken.

Ons tarief is €150 per uur (incl voor particulieren, excl voor bedrijven). In een gratis kennismakingsgesprek kunnen we op basis van jouw verhaal een preciezere inschatting geven van de kosten. 

 

Toch liever in een groep? 

Alleen krijg je onze onverdeelde aandacht, maar soms wil je gewoon dingen samen doen met een groep gelijkgestemden. Herken je dat? Check dan het programma van de Career Design Experience. 

"I have been working with Petra. She has been a great coach; she was able to understand my personality and my values. With her help I have been able to bring out such values, link them to my interest and construct a coherent path. Suddenly, all my past experiences made complete sense and the path towards the future was clear."
Marco Braibanti Physicist & Project Manager