Hi, ik ben Marilou van der Keur

Coach | Trainer

Heb jij ook een favoriet citaat, een herkenbare vraag? Absoluut. Ik ben gek op taal, altijd al geweest. Ik werd vroeger eigenwijs genoemd, waarvan ik dan weer dacht, ik doe het op mijn eigen wijze. Net even een andere twist hoe je zaken bekijkt of zegt, buiten de box, is er wel een box? En vroeger is nu, want ik doe het nog steeds op mijn eigen manier.

Als ik al mijn favoriete citaten van Einstein, Picasso, Disney, Cruijf, Finkers en many more op een rij zet, dan zie ik de rode draad, taal verbonden aan de mens. Super fascinerend om te zien, horen wat de mens doet of laat. Waar komt dat vandaan en waarom doen ze dat dan? Met die waarom-vraag ben ik weer terug bij vroeger, want als je eigenwijs bent, daag je uit en begint de zin vaak met waarom…

Van dat uitdagen heb ik dan ook mijn werk gemaakt, als energieke, veelzijdig en enthousiaste (bege)leider met een scherp gevoel voor mensen. Wat gebeurt er met hen of tussen hen, verbaal en non-verbaal. Ik beweeg me zelf tussen de verschillende kundes (communicatie, veranderingspsychologie, marketing) en de kunst van koken en wijn. Dat voelt dan net als een grote keuken waar ik dagelijks als chef-kok/sommelier deskundigheid en inspiratie mag proeven. Vanuit die smaken werk ik op een waarderende en uitdagende manier aan de optimale ontwikkeling van mensen.

“Never a dull moment” is een van de uitspraken die mijn Engelse lerares mij meegaf na de middelbare school. Het leerde mij dat vanzelfsprekendheid een dooddoener is en dat het leven nooit saai hoeft te zijn! Kiezen wat ik wil en regie pakken op mijn energie; Leiderschap in ontvangen en geven. Dat gaat op voor mijn werk, maar zeker ook privé. Mezelf uitdagen in de keuken op nieuwe gerechten, wijn en spijs combi’s in een passievol gesprek met de chef en sommelier naar een hoger plan trekken, alleen of samen met vrienden lekker uit mijn dak gaan op de dansvloer of me terugtrekken om op te laden, al dan niet wandelend, stoeiend met mijn hond in Twente of Valencia, mijn twee favo plekken op dit moment.

Ik coach, train en adviseer met passie, humor, focus, authenticiteit en respect, met als doel om te inspireren, motiveren en helderheid en balans te creëren.
Door mensen uit te dagen, te prikkelen, of zoals iemand laatst treffend zei, “wil je mij een schop onder mijn hol geven”, geef ik hen een spiegel om te kijken naar zichzelf. Ik wil het leren laten ontstaan vanuit wie zij zijn, wat hen drijft en waar hun sterke punten liggen. Als je dat verbind aan hun vraag en met hen de verdieping in duikt, dan ontstaat ruimte voor ontwikkeling, privé, in het werk of naar ander werk.
Ik ben sterk in het benoemen van wat ik ter plekke hoor en zie en ik aarzel niet om dat terug te geven. Op die wijze bied ik kennis, ervaring, feedback en steun die er toe doen. Dit haakt voor mij mooi aan op een citaat van Picasso “There is only one way to see things, until someone shows us how to look at them with different eyes.”

Heb je dit nodig, wil je dit, of wat je vertrekpunt ook is in je (ontwikkelings)vraag, dan ontmoet ik je graag! “Je ziet het tenslotte pas als je het door hebt” zei Cruijff heel terecht.

Marilou
Een aantal vragen
Icon
Wat is je levensmotto?
Never a dull moment.
Icon
Een tafel van 5. Wie zet je eraan?
William Styron Jr., Meryl Streep, Richard Branson, Johan Cruijff, Bob Pinedo.
Icon
Wat is je favoriete boek of film?
Boek: De Keuze van Edith Eva Eger, film: Simon
Icon
Wat is je guilty pleasure?
Bingewatchen en dansen in een drukke winkelstraat!