28-05-2021 17:00

5 vragen aan...Pam

Pamelie, sneeuwfanaat, positieveling en simpelweg een heerlijk mens. Potentiality trainer en coach Pam de Wit stelt zich aan jou voor.

Als dochter van een fotograaf heb ik geleerd op een bepaalde manier naar dingen te kijken en schoonheid en humor te zien die een ander misschien niet direct ziet. Dat zien is universeel/ruim inzetbaar. Ik help mensen graag met een open blik te kijken naar hun mogelijkheden; waar sta je en waar wil je naartoe. Samen op reis naar de kern, en dan wel met een dosis humor, want het leven is al serieus genoeg. Vandaar dat ik iedere dag begin met iets positiefs. Zo sta ik in het leven.

Wat is jouw levensmotto?

"Begin de dag altijd met iets positiefs!" Het leven is al ingewikkeld genoeg dus humor is voor mij super belangrijk. Om iedere dag even te lachen en het leven niet ingewikkelder te maken dan het wellicht al is.

Een tafel van 5. Wie zet je eraan?

Stephan Vanfleteren omdat hij echt de mooiste foto's maakt die ik ooit heb gezien! Intrigerende man. Zelfde geldt voor Arnon Grunberg. Zijn achtergrond fascineert mij. Ik vind zijn gevoel voor humor echt geniaal. Ik ben ooit zelfs bij het eerste boek van hem, Blauwe Maandagen, echt letterlijk van het bankje in de trein gevallen. De hele trein zat me aan te kijken van 'Wat is dat meisje aan het doen?'. Ja, super grappig vind ik hem. En ook op het randje van pijnlijk, rauw en grappig.

Idris Elba. Hij vind zichzelf elke keer weer opnieuw uit. Van acteur naar DJ waar hij de afgelopen tijd mee is begonnen. En hij heeft natuurlijk ook het mooiste filmpje ever gemaakt, 'Wat wil je later worden als je groot bent?'. Het filmpje wat ik altijd aan mensen laat zien als het om mijn werk gaat. Ik vind het de beste vraag ooit en dat laat hij zien in dat filmpje.

Griet Op de Beeck. Ik hou gewoon van die vrouw. En dan mijn vriendinnetje Yvette die ik vanaf mijn 16e ken. Het eerste moment dat ik haar zag zeiden we samen tegen elkaar "Ik vind jou leuk!" "Ik vind jou ook heel leuk!". Ik vind haar nog steeds de leukste! Als ik deze mensen aan tafel mag hebben dan worden dat vast supergave gesprekken en dat wil ik graag met haar delen.

Wat is een boek of film die je aan iedereen zou willen aanraden?

Alles komt samen in mijn favoriete boeken of films. Amelie. De wonderbaarlijke wereld van Amelie. Ik herken mezelf daarin. Mijn vader noemde mij altijd liefkozend Pamelie. Dan ga ik daar alweer bij glimmen als ik daaraan denk. Goodwill Hunting! Heb je het leven geroken, geproefd? Je kan nog zoveel boeken lezen, maar je moet het leven gewoon ten volste leven. En Little Miss Sunshine. Wie houdt niet van die film?! Echt..

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Ik zou wel zo'n campervan busje willen en de wereld overtrekken. Laten we beginnen in Europa en dan de bergen in. Want als mijn hart ergens een sprongetje van maakt dan is het de bergen. Of het nu met sneeuw is of niet. I don't care. De Bergen!

Wat is je guilty pleasure?

Als ik dan in zo'n campervan busje zit, dan kan dat natuurlijk nog beter worden met zo'n roze koek. De smerigste koek ever, maar het heeft iets heel kinderlijks blij wat ik daarbij krijg. Het is 1 grote suikerbom, maar ja, daar word ik wel heel blij van.