15-03-2020 12:00

Luister naar het gefluister

Ken je dat stemmetje in je hoofd? Of misschien is het geen stemmetje maar een trilling of een sensatie? Dat wat diep in jezelf verborgen ligt. Datgene wat je opmerkt wanneer je op het punt staat iets te doen waar je eigenlijk niet helemaal achter staat? Dat kietelende gevoel wanneer je iets doet waar je wel helemaal happy van wordt?

Je hebt het vast wel eens ervaren. Iets is top of mind en ineens lijkt het net alsof het universum zich buigt naar jouw behoefte. Je hebt een kinderwens en ineens zie je overal schattige baby’s, zwangere vrouwen enz. Of je wilt op wereldreis naar Australie. Ineens kom je mensen tegen die daar geweest zijn, artikelen over de Great Barrier Reef, Australische shampoo bij de drogist. Of je merkt dat je voor jezelf wil beginnen, zelfstandigheid. Ineens zie je allerlei posts op social media langskomen over starten als ondernemer, lege kantoorruimtes en mensen die je ontmoet lijken ineens allemaal behoefte te hebben aan datgene wat jij op de markt wilt zetten.. Je bent er niet bewust naar op zoek, het komt als ogenschijnlijk toevallig op je pad. De boodschap die eerst nog lief en zacht gefluister was, wordt je nu bijna opgedrongen.

Vergelijk het met het gevoel wanneer je verliefd bent. De persoon in kwestie dringt zich ongevraagd continue op in je gedachten. Scott Peck heeft dit in zijn legendarische boek ‘The Road Less Travelled’ fantastisch uitgelegd:

“Falling in love is not an act of will. It’s not a conscious choice. The experience may capture us at times when we are definitely not seeking it, when it is inconvenient and undesirable. We can choose how to respond to the experience of falling in love but we cannot choose the experience itself”.

Je hoeft niet altijd je intuïtie te volgen maar ernaar kijken en het overwegen, kan je leven verrijken. 

 

Zo kan het ook zijn met het gefluister. Misschien zit je er helemaal niet op te wachten. Wil je gewoon een verstandige beslissing nemen over je toekomst/je werk/je relatie/je leven. Maar dat stomme gefluister houdt maar niet op! Het is zoals Jaworski in zijn boek Synchroniciteit zegt: “Op het moment dat ik de knoop doorhakte om mijn baan op te zeggen was het alsof ik geen vrije keuze had. Het was niet zozeer een besluit ten aanzien van wat ik ‘hoorde’ te doen – ik kon gewoon niet anders”.

Moet je er nu iets mee? Gaat het niet gewoon op een gegeven moment weer weg? Vast wel. De vraag is of je er iets mee wilt doen. Je hoeft niet altijd je intuïtie te volgen maar ernaar kijken en het overwegen, kan je leven verrijken. Ruimte geven. Afwijken van wat er van je verwacht wordt, en onderzoeken wat je hart te vertellen heeft. Want die heeft geen belangen, alleen die van jou. Dus luister af en toe eens naar het gefluister. Gebruik meditatie momentjes om jezelf hierin te trainen. Want luisteren is een vaardigheid die aan te leren is. Ook luisteren naar jezelf!