23-04-2021 12:00

4 vragen aan...Marilou

Culinair genie, keuzegoeroe, WikiLou, dansgek en cinefiel.
Potentiality trainer en coach, Marilou van der Keur, stelt zich voor.

Heb net ontdekt dat ik twee lettercodes heb op of in het autismespectrum. Ach ja what’s in a name, taal verbonden aan de mens. Ik ben gek op taal, altijd al geweest. Letters maken woorden. Ik werd vroeger eigenwijs genoemd, waarvan ik dan weer dacht, ik doe het op mijn eigen wijze. Net even een andere twist hoe je zaken bekijkt of zegt, buiten de box, is er wel een box? En vroeger is nu, want ik doe het nog steeds op mijn eigen manier, autist of niet.

Wat is je levensmotto?

“Never a dull moment” is een van de uitspraken die mijn Engelse lerares mij meegaf na de middelbare school. Het leerde mij dat vanzelfsprekendheid een dooddoener is en dat het leven nooit saai hoeft te zijn! Kiezen wat ik wil en regie pakken op mijn eigen energie, zakelijk en privé. Mezelf en anderen blijven uitdagen in passievolle gesprekken, waar en wanneer dan ook.

Een tafel van 5. Wie zet je eraan?

We blijven bij het kiezen, dat hebben mijn tafeldame en -heren gemeen, William Styron Jr.,
Johan Cruijff, Meryl Streep, Richard Branson en Bob Pinedo wetende dat de eerste twee niet meer kunnen aanschuiven. Mooi om met hen te sparren over keuzes in het leven, carrière, vrijheid, nieuwsgierigheid. Maar ook moeilijke keuzes, wanneer kies je voor jezelf of de ander. Waarbij het voor de ander zorgen niet kan als je jezelf verwaarloosd!

Wat is je favoriete boek of film?

Of lukt echt niet, beiden graag, ben niet voor niets cinefiel en hoop dan ook vurig dat het boek van Edith Eva Eger, De Keuze, een keer wordt verfilmd. Voor favo film zeg ik wel: Simon.
Hahaha ik lijk wel een tik in de plaat (vinyl is weer in toch ;-)). Opnieuw kiezen als thema, rarara wat is de rode draad in mijn leven. Soms wordt een keuze voor je gemaakt, wat maak je er daarna zelf van? Een krachtige boodschap. De film gaat deels over mijn vriendin en haar keuze voor euthanasie, de regisseur heeft er een mannelijke hoofdrol van gemaakt, omdat het te dichtbij kwam. Door de laatste heer aan de tafel van 5, mocht en kon ik kiezen voor het leven.

Wat is je guilty pleasure?

Bingewatchen en dansen in een drukke winkelstraat! Dat eerste lijkt me logisch na alle verhalen over film, maar ook de series hebben mijn hart gestolen. Soms met inhoud en soms helemaal niet; dan doe ik het echt om af te schakelen. Niets in mijn hoofd, wel lastig voor mij (mensen noemen mij niet voor niets WikiLou). Dat dansen behoeft wel uitleg hahaha, ik ben er gek op en het maakt me niet uit waar. Als ik goede muziek hoor dan begint het te kriebelen. Zo ook een keer met een steelband in Oxford Street in Londen. Never a dull moment toch?!