07-04-2021 12:00

5 vragen aan...Jasper

Eurovisie-fan, hondenfluisteraar, beschermheer van dieren en groot muziekliefhebber. Potentiality trainer en coach Jasper van Deurzen stelt zich aan jou voor.

Wat wil je later worden? Die vraag kent iedereen wel denk ik. Als kind al kreeg ik daar een beetje de zenuwen van want ik was toch al Jasper? Mijn moeder beaamde dit: “Ja hoor jongen, zo is dat, laat ze maar praten”. Wijs als ze was. 

Vraag 1: Wat is jouw levensmotto?

Oef, dit is één van die vragen waar ik een boek als antwoord over zou kunnen schrijven. Wees echter gerust… ik zal het bondig houden. Een levensmotto is aan verandering onderhevig. Hoe meer je ervaart in het leven, hoe anders je ertegen aankijkt. Voor nu, in mijn midlife, wil ik zeggen dat het motto is; leef vooral in het nu. Gisteren is de les en morgen is nog niets anders dan een plan of een droom. Het verschil maak je nu. 2 levensmotto’s heb ik echter altijd en altijd gehad: 1) Muziek is de dokter en 2) rule no. 6  

Vraag 2: Een tafel van 5: Wie zet ik eraan?

Haha, wat een leuke vraag. Ik weet dit. We moeten muziek kunnen maken. Dat is voor mij heel duidelijk: 1) George Michael. Ook wil ik praten over politiek. Vooral met 2) Barack Obama. En natuurlijk dienen we de wijsbegeerte te bespreken met 3) Herman Philipse. Ik twijfel tussen 4) Leonard Nimoy en Patrick Stewart. Dan weet u wel waarover het gaat. Het vijftal wordt compleet gemaakt door 5) Lara Fabian. Want muziek heeft ook een engel nodig. We hebben hier de mooiste gesprekken over filosofie, politiek, muziek, liefde en science fiction. En veel, heel veel plezier.

Vraag 3: Welk boek of welke film zou je aanraden?

Ook hier heb ik sterk de nijging om een hele lange lijst de maken. Maar dat mag niet. En dus kies ik voor u: De Cassandra paradox van Willem Asman. Over de onzichtbare krachten in de wereld en het goede wat ermee gedaan kan worden. Een heerlijke pageturner.

Qua film is het bijna niet te doen. Ook hier wisselt mijn top 5 regelmatig. Maar vast in de top 3 staat toch wel A beautiful mind. Over de menselijke geest en de mogelijkheden of problemen die deze zou kunnen geven. Graag voorzie ik u van nog meer filmtips op verzoek.

Vraag 4: Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht?

Parijs. Daar staat ook eerdergenoemde tafel van 5, ergens in Montmartre. Het is wel een gelijkwaardige met het prachtige eiland Tenerife. Ik ben vooral een Europa-ganger.

Vraag 5: Wat is mijn Guilty Pleasure?

Wat betreft muziek is dat 100% Julio Iglesias. Ik ben daar mee opgegroeid want mijn ouders draaiden dit vroeger altijd als achtergrondmuziek in hun restaurant. En natuurlijk is het Eurovisie songfestival een hele goede tweede. Enfin, Julio heeft daar ook acte de présence gegeven.