22-04-2024 12:00

Ignorance is bliss

Afgelopen weekend had ik zelf weer eens een training. Over voelen en vertrouwen. Niet de onderwerpen waar ik persoonlijk het meest in uitblink. Over jezelf laten zien, kwetsbaarheid, controle enz. De trainster is een heerlijke vrouw uit Australie. Twee voeten stevig op de grond, schelt veel en vaak, speels, deskundig, sprankelende ogen en 1 brok liefde en passie. Geen zalvende teksten met een zijige stem, want daar ben ik nogal allergisch voor. Bij haar voel ik me veilig, durf ik mijn grenzen te verleggen. Met behulp van haar ‘tough love’. Maar wat is het toch een bitch van een onderwerp…

Goed, ik vind van mezelf dat ik datgene wat ik van mijn klanten vraag ook zelf aan moet gaan. Practice what you preach! Experimenteer, verleg je grenzen, haal het beste uit jezelf. En dus ging ik het weer eens aan. Een duik in de donkere dieptes van mijn innerlijke wereld.

 

Ignorance is bliss when the truth is too much to bare…

 

Op zoek naar die ene donkere kamer in mijn innerlijk huis die ik liever gewoon gesloten laat. “Het gaat nu toch ook goed? Laat ‘m lekker dicht!” Bruno, mijn innerlijke criticus. Hij klinkt aardig, maar wat ik mezelf (of Bruno) hier vertel gaat me niet verder brengen. Het zou de makkelijke route zijn, dus ik neem er geen genoegen mee. Bruno zet een tandje bij “Loser, je durft niet! Wat voor coach ben jij nou helemaal?”. Auw! Ik voel boosheid opkomen. Het is het zetje wat ik nodig heb. Let’s go! Het verlangen naar groei is groter dan de angst voor de pijn.

 

Ignorance is bliss when the truth is too much to bare, but truth will set you free for those with shoulders strong enough to carry It. – Ralph Harlow

 

De groei die ik in deze training heb mogen doormaken kwam niet door in mijn hoofd te blijven. Door erover te praten of door een nieuwe theorie aan te leren zodat ik voelen beter kan begrijpen. Daar zit voelen niet. En vertrouwen ook niet. De groei kwam door het ervaren in mijn lijf, het waarnemen van mijn instinctieve reacties. In het accepteren van ongemak, het bij mezelf blijven, het luisteren naar mezelf en door de oordelen even achterwege te laten.

Zonder support was het nooit zo succesvol geweest. Externe support van mijn bijzondere trainster en interne support van mijn Bruno.

Wil jij jouw Bruno leren kennen? Hij is een vaste gast in onze trainingen en coaching.