27-02-2021 17:00

Kom in beweging en kies!

Het is vandaag de dag van de IJsberen!
Fascinerend vind ik dat altijd in taal, dat wij mensen er diverse betekenissen in gedrag aan geven. Het is continu heen en weer lopen, vaak een uiting van nervositeit of van verveling.

Gewoonte, zonder uitdaging in kleine rondjes lopen of heen en weer. Herhaling, repetitie, booooring. Klinkt dat bekend? En aan de zijlijn hoor je ze zeggen, “doorbreek je cirkel”, tja makkelijk lullen denk ik dan. Want kiezen is helemaal niet makkelijk en al helemaal niet voor jezelf.

IJsberen lopen heen en weer omdat ze geen bewegingsvrijheid hebben en ik dacht, ja dat is het! Als je ergens vast zit, beweeg je niet en op de een of andere manier kom je ook niet in beweging, waarom eigenlijk niet? Angst voor het onbekende, veiligheid of kun je niet kiezen? Te veel keuzes?

Voor diegenen die mij kennen, weten dat ik een aantal voetballers coach. Nee, niet in voetballen natuurlijk hahaha mocht ik willen. Het blijft lastig voor hen want iedereen heeft verstand van wat zij doen of moeten doen, toch? Ga naar die club, speel zus, of zo...stress krijgen ze ervan, Keuzestress. En aan beweging hebben ze geen gebrek, denk je nu. Maar dat zal je verbazen. Keuzes kunnen verlammen en dan ontstaat zero beweging. Slecht spel, blessures, noem maar op. Misschien herken je het wel en zit je ook in blessuretijd op de bank, vast in je functie, rol, vast in keuzes die je niet maakt.

Weet je waarom ijsberen naar de ijsbeer vernoemd is? Omdat bij hen het gedrag het duidelijkst zichtbaar is.
Wil jij helderheid voor jezelf en niet meer rondjes draaien; go deep, fast or nuts, kom in ieder geval in beweging en KIES!

 

Marilou